Vergelijking: de Samsung Galaxy S6 vs. de S5

De Samsung Galaxy S5 is voor veel Android-aanhangers nog steeds dé telefoon van het moment, maar aan de horizon verschijnen al de eerste tekenen van een nieuw vlaggenschip: de Samsung Galaxy S6. De Zuid-Koreaanse tech-producent heeft nog niet alle geheimen prijsgegeven, maar op een paar punten kunnen we de specs al wel vergelijken met die van de Galaxy S5.

galaxy-s6

Het beeldscherm

De Samsung Galaxy S5 maakte bij de release indruk met een scherm van 5.1 inch en een resolutie van 1080×1920 pixels. Aangezien de groei in schermen voor smartphones nog steeds niet op zijn hoogtepunt is, gaat de Samsung Galaxy S6 hier vermoedelijk overheen met een display van 5.5 inch en een resolutie 2560×1440 pixels. Ook wordt er mogelijk overgestapt van een full-HD scherm naar een Quad HD-scherm.

De behuizing

Net als de S5 zal zijn opvolger de S6 ook worden uitgerust met een stevige metalen behuizing. De verwachting is echter wel dat dit op een andere manier zal worden ontworpen dan voorheen, aangezien er ook geruchten gaan over een flexibel of gebogen scherm.

Werkgeheugen en processor

De S5 deed het met 2GB aan werkgeheugen niet onaardig, zeker niet in combinatie met de 2,5GHz quadcore-processor. Anno 2015 kan het allemaal echter wel weer een stuk sneller en dat zal te merken zijn aan de Samsung Galaxy S6. Die wordt naar verwachting uitgerust met een 64-bit octacore processor en 3GB of 4GB geheugen.

Camera

Het blijft een onmisbaar onderdeel van elke smartphone, dus ook de camera van de Samsung Galaxy S6 zal weer een verbetering zijn ten opzichte van de S5. Die beschikte nog over een 16MB camera aan de voorzijde en een 2MB camera aan de voorzijde. Bij de S6 zal de kwaliteit waarschijnlijk opgeschroefd worden naar respectievelijk 20MB en 5 MB.

Klik hier voor meer geruchten over de Galaxy S6.

In de onderstaande video worden de verschillende geruchten nog eens samengevat:

Laat een reactie achter