Strengere richtlijnen voor ontwikkelaars Android-software

Bron: nutech.nl

Bron: nutech.nl

Google heeft haar richtlijnen voor ontwikkelaars aangepast en om daarmee gebruikers te beschermen tegen advertenties en malware. Ontwikkelaars mogen geen storende advertenties meer tonen en daarnaast moet het duidelijk worden tot welke gegevens een applicatie toegang heeft.

Advertenties

Na een klein onderzoek van de website Android Police blijkt dat Google de teugels wat strakker heeft aangetrokken en dat ontwikkelaars wat minder vrijheden krijgen. Dat is in dit geval een goede zaak want Google wil dat ontwikkelaars voortaan geen gebruik meer maken van advertenties in de notificatiebalk of advertenties die moeilijk gesloten kunnen worden. Het moet voor gebruikers duidelijk zijn hoe een advertentie gesloten kan worden en dit moet kunnen zonder de advertentie te openen.

Gegevens en instellingen

Daarnaast moet er ook een einde komen aan software die zich probeert voor te doen als andere software, software die gebruikersgegevens zonder duidelijke waarschuwing kan openbaren of software die zonder waarschuwing systeeminstellingen aanpast. Als de gebruiker toestemming geeft voor het aanpassen van instellingen, dan moeten de toestemming voor het aanpassen van instellingen bovendien eenvoudig weer kunnen worden ingetrokken.

Laat een reactie achter