Presentatie Samsung Galaxy S6 op 1 maart

De geruchten over een nieuwe smartphone van Samsung deden al langer de ronde, maar het lijkt er nu sterk op dat op 1 maart de Samsung Galaxy S6 officieel gepresenteerd zal worden. Het bedrijf heeft namelijk een uitnodiging naar de pers verstuurd. Het zou gaan om een uitnodiging voor een zogenaamd Unpacked-evenement met als titel ‘Whats’s Next’. Aangezien Samsung momenteel geen grotere lanceringen op de planning heeft staan dan die van de Samsung Galaxy S6, kan het eigenlijk niet anders dan dat het om de presentatie van de nieuwe smartphone gaat.

galaxy-unpacked

Hint naar Galaxy S6 Edge

Zo lang er al over de Samsung Galaxy S6 wordt gespeculeerd, duikt ook steeds de naam Edge op. Eerst zou het de naam van het nieuwe toestel worden, maar later bleek toch dat Samsung zou kiezen voor de Galaxy S6. Daarmee is de Edge nog niet helemaal overboord, want de geruchten zijn nu sterk dat naast de Samsung Galaxy S6 ook de Samsung Galaxy S6 Edge getoond wordt. Dit zou een variant zijn met een gebogen scherm dat naar de zijkanten afloopt. Dat zou ook terug te zien zijn in de decoratieve lijn die door het ontwerp van de uitnodiging loopt.

Wat te verwachten?

Ondanks dat er op 1 maart pas officiële mededelingen over de nieuwe telefoon van Samsung worden gedaan, doken er de afgelopen maanden al genoeg verhalen over de specificaties van Galaxy S6. Zo zou het scherm 5.5 inch gaan meten en de nieuwe Quad HD-techniek bieden. Het toestel beschikt vermoedelijk over een 20MB camera en zal worden uitgerust met een 2,5GHz quadcore-processor, ondersteund door 3 tot 4GB aan werkgeheugen. Over het al dan niet gebogen karakter van het toestel werd veel gesproken, maar nu lijkt het er dus op dat beide varianten op de markt zullen verschijnen.

Laat een reactie achter