Minder bloatware op Samsung Galaxy S6

Het zal iedereen die wel eens een nieuwe laptop of smartphone heeft gekocht bekend voorkomen. Je wilt lekker aan de slag met je nieuwe apparaat, maar je komt bij het opstarten allerlei apps en programma’s tegen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Vervolgens kost het je veel tijd om uit te zoeken wat precies waar voor is en het vervolgens wel of niet te verwijderen. Het is een ergernis die Samsung zich heeft aangetrokken en waar bij de lancering van de nieuwe Galaxy S6 rekening mee zal worden gehouden.

galaxy-s6-ui

Meer keuze voor de consument

Samsung heeft namelijk laten weten dat zij de Samsung Galaxy S6 met minder eigen apps zullen leveren dan bij vorige modellen het geval was. Specifiek gaat het hierbij om Samsung eigen Touchwiz interface, die op de S6 minder lijvig zal zijn. Deze interface die het bedrijf speciaal ontwikkelde voor touchscreens wordt al jaren op de eigen toestellen standaard meegeleverd, waarbij de gebruiker al gelijk een groot aantal apps op zijn telefoon vindt. Die apps zullen nog steeds beschikbaar zijn, maar dan vooral in de vorm van een optionele download.

Meer snelheid en meer ruimte

Goed nieuws, want bloatware zorgt vaak voor meer problemen dan waardevolle toevoegingen. Een groot deel van de apps wordt niet gebruikt, maar neemt wel ruimte op de telefoon in. Daarnaast draaien veel apps op de achtergrond, ook als je deze niet actief gebruikt. Dat zorgt ervoor dat een deel van het werkgeheugen door deze apps wordt gebruikt en je telefoon of laptop dus langzamer wordt. Problemen die op de nieuwe Samsung Galaxy S6 veel minder zullen moeten zijn, al is nog niet duidelijk gemaakt welke apps precies wel en niet worden meegeleverd.

Laat een reactie achter