Leider Android-project gaat robots ontwikkelen voor Google

Bron: phonearena.com

Bron: phonearena.com

Andy Rubin, de man die de ontwikkeling van Android heeft geleid, zal in de toekomst robots ontwikkelen voor Google. Rubin zal leiding geven aan de zogenaamde Moonshots-projecten, waarbij het de bedoeling is robots te ontwikkelen die in productieomgevingen gebruikt kunnen worden.

Robotica

Google heeft in het afgelopen jaar verschillende overnames gedaan op het gebied van robotica en het wil nu de eigen kennis en de kennis van de overgenomen bedrijven gebruiken om zelf robots voor in de productieomgeving te ontwikkelen. Rubin heeft in een interview met de New York Times aangegeven dat hij verwacht dat Google op lange termijn een belangrijke rol zal spelen op de markt voor robots aangezien Google zowel op het gebied van hardware als op het gebied van software veel expertise heeft.

Software en hardware

Dat Google veel ervaring op het gebied van software heeft zal voor niemand als een verrassing komen, het bedrijf heeft onder andere de software achter de populaire zoekmachine geschreven en ook Android is een groot succes. Wat misschien minder mensen weten is dat Google op het gebied van hardware de nodige ervaring heeft. Zo heeft het bedrijf een eigen lijn telefoons, zit Google Glass nog altijd in de pijplijn en is het bezig met de ontwikkeling van autonome auto’s.

Android

Het feit dat Rubin aan een nieuw project gaat werken zal voor Android waarschijnlijk weinig gevolgen hebben. Rubin stapte in maart van dit jaar al uit het Android-project en de leiding is nu in handen van Sundar Pichai.

Laat een reactie achter