Geen TV kijken op een geroot Android-apparaat?

Android TV Bron: sparkwiz.com

Android TV
Bron: sparkwiz.com

Er zijn de laatste tijd steeds meer aanbieders van digitale TV die het ook mogelijk maken om ook de TV-steam op een Android-apparaat te bekijken. Wat echter ook opvalt, is dat er in de meeste gevallen geen gebruik mag worden gemaakt van een apparaat met root-toegang. Waarom is dat zo en is hier iets aan te doen?

Illegaal opnemen

Hoewel het niet helemaal duidelijk is waarom aanbieders van digitale TV niet willen dat een toestel of tablet met root TV kan ontvangen, ligt het voor de hand dat deze beperking is ingesteld om te voorkomen dat mensen de TV-stream opnemen op hun Android-apparaat. Het is alleen erg vervelend dat men in TV-land zo ver wil gaan om het minieme aantal mensen dat met hun Android-apparaat een TV-stream zou willen opnemen tegen te gaan.

Een oplossing

Er is echter ook goed nieuws, het probleem kan namelijk eenvoudig verholpen worden. Met behulp van de applicatie SuperSU van de Nederlandse ontwikkelaar Chainfire kan root-toegang tijdelijk worden verborgen voor applicaties. Door de applicatie van de aanbieder voor digitale TV te selecteren en de root te verbergen kan er toch op de telefoon of de tablet naar de TV-stream worden gekeken en zal de gebruiker verder geen problemen ervaren.

Laat een reactie achter