Betaal met je telefoonrekening in Google Play met KPN of Hi

Goed nieuws voor de mensen die een mobiel telefoonabonnement hebben afgesloten bij KPN of Hi, zij kunnen vanaf nu namelijk met hun telefoonrekening betalen voor applicaties in Google Play. KPN en Hi zijn daarmee de eerste providers in Nederland die deze optie bieden.

Eindelijk aankopen doen in Google Play

Het is voor Nederlanders vaak erg lastig om applicaties aan te schaffen in de Play Store. In tegenstelling tot Amerikanen hebben we in Nederland niet allemaal een creditcard en veel andere betaalmogelijkheden biedt Google Play niet. Het was voor veel Android-gebruikers dan ook moeilijk om op legale wijze aan de gewenste apps te komen. Met betalen via de telefoonrekening komt daar verandering in.

Aantal beperkingen

Er zijn echter wel een aantal beperkingen. Zo mag een applicatie of ebook maximaal 10 euro kosten en mag er maximaal 100 euro per maand worden uitgegeven aan applicaties en/of ebooks. Daarnaast moet de eerste applicatie of het eerste ebook worden aangeschaft via het netwerk van KPN en bij elke aankoop moet een wachtwoord worden ingevoerd. De applicaties verschijnen na aankoop op de telefoonrekening.

Andere providers onderhandelen

Vodafone en T-Mobile hopen later dit jaar of volgend jaar ook hun abonnees de mogelijkheid te geven om applicaties en ebooks in Google Play te betalen via de telefoonrekening. Beide providers zijn echter nog in onderhandeling met Google en het is op dit moment nog niet bekend wanneer de onderhandelingen zullen worden afgerond.

Laat een reactie achter