Afdrukken met Android, superhandig!

androidprintenWanneer je bestanden gaat printen zul je misschien niet als eerste aan je Android tablet denken. Voor het schrijven en bewerken van bestanden zit je immers juist vaker achter je laptop of desktop computer. Toch is het een interessante mogelijkheid om eens uit te proberen, want wanneer je haast heb of even niet in de buurt bent van een  printer kan je Android tablet erg handig zijn. Bijvoorbeeld als je onderweg naar het kantoor alvast iets wilt printen zodat het klaar ligt als je aankomt. Er zijn hierbij twee methodes die je kunt gebruiken, die we even wat uitgebreider zullen toelichten.

 

Google Cloud Print

google-cloud-printOm Android-gebruikers te helpen met hun afdruktaken heeft Google hun eigen Cloud Print in het leven geroepen. Interessant is dat deze technologie niet alleen geschikt is voor tablets, maar ook voor smartphones die op Android draaien. Na het installeren van de app dient ook de printer in kwestie nog te worden toegevoegd aan Google Cloud Print. Wanneer je dit hebt gedaan kun je van waar je ook bent afdrukken op deze printer. Daarom kan het slim zijn op documenten op te slaan op Google Drive, zodat je hier onderweg altijd makkelijk bij kunt.

 

Met een app van de fabrikant

Ook de fabrikanten van printers zien steeds meer in de mogelijkheden van mobile printing. De meeste merken zien de vraag van de consument op dit gebied groeien en spelen hier dan ook op in door hun eigen app te ontwikkelen. Kijk daarom eens na welk type printer er bij jou op kantoor staat en bezoek de website van de fabrikant. Grote kans dat je daar snel een app vindt waarmee je makkelijk op afstand je bestanden kunt printen.

 

Denk ook aan het milieu

We willen hier natuurlijk niet te veel met een belerend vingertje wijzen, maar doordat je op deze manier makkelijker kunt printen is het vaak ook verleidelijk om dit juist meer te gaan doen. Probeer dit aan de andere kant toch zo veel mogelijk te beperken of efficiënter te doen. Het scheelt flink in de kosten en voor het milieu is het ook nog eens stukken beter!

PrintingOnTheGo

Laat een reactie achter