Wat zal Android 4.4 ons brengen?

Android 4.4 | KitKat Bron: etradesupply.com

Android 4.4 | KitKat
Bron: etradesupply.com

Google zal binnenkort Android 4.4 uitbrengen en, hoewel het nog niet om versie 5.0 gaat, staan er toch een aantal grote veranderingen op het programma. Wij namen een kijkje en bekeken wat er zoal op het programma staat voor Android 4.4 “KitKat”.

Vrolijker en frisser

Android 4.4 zal op de eerste plaats veel cosmetische veranderingen brengen. Google heeft  gekozen voor een transparante notificatiebalk en ook de balk met knoppen aan de onderkant van het scherm is transparant geworden. Daarnaast is de achtergrond van het applicatieoverzicht transparant geworden, waardoor de achtergrond een belangrijkere rol speelt en het geheel wat vrolijker, frisser en kleurrijker oogt zonder dat het geheel te kinderachtig wordt (zoals bij iOS het geval is).

Geheugenverbruik verbeterd

Android staat niet direct bekend als het meest efficiënte besturingssysteem en hoewel Google sinds de introductie van Android 4.0 grote stappen heeft gemaakt, is er nog altijd veel werk aan de winkel. Een deel van dat werk is verzet met Android 4.4 en Google claimt dat KitKat beter met het geheugen van de telefoon zal omgaan. Google zou vooral de garbage collector van Android hebben verbeterd.

Eerste stappen voor nieuwe runtime

Daarnaast heeft Google in Android 4.4 voor het eerste de nieuwe Android Runtime (ART) ingebouwd. Hoewel de runtime nog niet klaar is voor gebruik, is het goed om te zien dat Google eindelijk werkt aan een runtime die het relatief trage Dalvik kan vervangen. Vrijwel alle applicaties die veel power nodig hebben (zoals games), worden geschreven in Java en vervolgens uitgevoerd door Dalvik. In de toekomst zal ART deze rol moeten overnemen en betere prestaties leveren.

Laat een reactie achter